Broccoli-Courgette-Basilicumsoep

Nog steeds blijken er mensen te zijn die een pakje soep kopen. Het lijkt zo eenvoudig: Breng water aan de kook, doe de inhoud van een pak soep erbij, even doorkoken en klaar. Wat deze mensen vergeten is dat er geen belangrijke vitamines (meer) in hun soep zitten en de soep is daardoor meer maagvulling dan een waardevol onderdeel van je dagelijks voedingspatroon.

Broccoli-Courgette-Basilicumsoep is supereenvoudig en snel te maken, zelfs voor mensen die geen keukenprinses (m/v) zijn. Boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Het is een lichte soep, perfect voor een zomerse lunch of een heerlijke start van een diner. Succes verzekerd!


Ingrediënten:

Eén ui, fijn gesnipperd

300 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden

300 gram courgette, in halve maantjes gesneden

Eén groentebouillonblokje

Sap van een citroen

20 gram basilicum

20 gram extra vierge olijfolie


Bereiding:

- Fruit de ui even aan in een soeppan met een klein beetje extra vierge olijfolie.

- Voeg de gesneden broccoli en courgette toe en bak even mee.

- Voeg 600 milliliter kokend water, samen met het bouillonblokje, toe.

- Laat de soep 10 tot 12 minuten koken met het deksel op de pan.

- Voeg het citroensap, de basilicum toe en pureer met een staafmixer of in een blender.

- Schep de soep op en sprenkel een flinke scheut extra vierge olijfolie over de soep.

- Naar smaak eventueel peper toevoegen.


Koop je gezonde biologische extra vierge olijfolie 🍀  -->> hier 

Wist je dat wij kosteloos versturen binnen Nederland en Belgie?

Vandaag besteld is morgen in huis.   

Ontdek ons gloednieuwe aanbod: een abonnement voor olijfolie! Profiteer van het gemak en geniet altijd van heerlijke olijfolie binnen handbereik. 🌿🌿