Missie
Olijfboomgaarden zo ver het oog reikt. Dat is zeker geen beeld dat je in verband brengt met Tunesië, maar het is het wel de werkelijkheid.
Bijna 100 miljoen olijfbomen staan met hun wortels in dat Noord-Afrikaanse land.
Wereldwijd bestaan er intussen meer dan 1500 verschillende variëteiten, die allemaal zijn aangepast aan de specifieke plaatselijke omstandigheden. Sommigen doen het goed op rotsige bodems, anderen weer in een vochtig klimaat.
Het droge, hete en zanderige klimaat van grote delen van Tunesië heeft een robuuste olijf opgeleverd: de Chemlali.
De olijfolie van Chemlali heeft een bijzonder fruitige smaak met de peperachtige nasmaak die een echt goede olijfolie karakteriseert..
Door zijn subtiele smaak is deze olijfolie dagelijks te gebruiken voor zowel warme als koude gerechten.
Met liefde voor de natuur nemen de Tunesische olijftelers rustig de tijd om hun olijven te laten groeien en rijpen. Je proeft dat in hun biologische geteelde olijfolie.
Wij, het team van Yakelos, willen iedereen kennis laten maken met deze exceptionele olijfolie. Tunesische olijfolie heeft niet alleen een lange geschiedenis, maar ook de toekomst.