Oosterse komkommersalade op TikTok
23 september 2024 

Oosterse komkommersalade op TikTok

Het zal zelfs de wat oudere lezer niet ontgaan zijn, maar komkommers waren deze zomer niet aan te slepen. De oorzaak was een rage onder jongeren op TikTok, een Chinees platform waarop je korte video's kunt plaatsen.


TikTok doet aan challenges ('uitdagingen') en op het platform werd een filmpje geplaatst waarin een eenvoudig gerecht met komkommer werd gepresenteerd. Niemand weet waarom, maar het werd een wereldwijde hit en de komkommers vlogen de winkels uit. Hier en daar ontstond zelfs een tekort aan komkommers.


Intussen zijn er honderden na-apers op TikTok te vinden en ook de recepten variëren voortdurend. Omdat niet iedereen zin heeft om op TikTok naar een leuk recept met komkommer te zoeken, hebben wij dat voor je gedaan.


Komkommers zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond. Ze bevatten weinig calorieën, maar veel water. Bovendien zorgt de komkommersalade voor een knapperige, frisse textuur. Dus, als je op zoek bent naar een gezonde en smakelijke aanvulling op je eetpatroon, is een komkommersalade ideaal.


Ingrediënten:

- Twee middelgrote komkommers, in dunne plakjes gesneden

- Eén rode ui, dun gesneden

- Twee eetlepels rijstazijn of appelazijn

- Eén eetlepel olijfolie

- Eén theelepel sesamolie

- Eén eetlepel honing

- Eén theelepel sojasaus

- Snufje chilivlokken (optioneel, voor een beetje pit)

- Zout en peper naar smaak

- Handjevol verse koriander of peterselie, fijngehakt

- Optioneel: sesamzaadjes voor een extra knapperige bite


Bereiding:

- Was de komkommers goed en snijd ze in dunne plakjes. Gebruik een mandoline of een scherp mes om de plakjes zo dun mogelijk te maken.

- Leg de komkommerschijfjes in een grote kom en voeg de gesneden rode ui toe.

- Meng de rijstazijn, olijfolie, sesamolie, honing en sojasaus samen in een kleine kom. Roer goed totdat alles goed gemengd is.

- Giet de dressing over de komkommer en rode ui. Voeg naar smaak de chilivlokken, zout, en peper toe.

- Meng alles goed door elkaar en laat de salade minstens 10 minuten in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

- Garneer de salade net voor het opdienen met fijngehakte koriander of peterselie en eventueel wat sesamzaadjes.


Koop je gezonde biologische extra vierge olijfolie 🍀 -->> hier 

Wist je dat wij kosteloos versturen binnen Nederland en Belgie?

Vandaag besteld is morgen in huis.  

Ontdek ons gloednieuwe aanbod: een abonnement voor olijfolie! Profiteer van het gemak en geniet altijd van heerlijke olijfolie binnen handbereik. 🌿🌿

Over de schrijver
Reactie plaatsen